Levits: tiesībsarga institūcija jāietver Satversmē (VIDEO)

Kadrs no video

“Tiesībsarga institūcija ir jāietver Satversmē,” tā RīgaTV 24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” sacīja jaunievēlētais Latvijas Valsts prezidents Egils Levits. “Stājoties amatā, es sadarbošos ar tiesībsargu, jo mūsu prioritātes sakrīt,” uzsvēra prezidents.

Tiesībsargu Juri Jansonu, kurš arī bija viens no prezidenta amata kandidātiem, Levits pazīstot jau sen un sauc viņu par ļoti labu juristu, kurš ir pacēlis tiesībsarga institūciju ļoti augstā līmenī, arī Eiropas un pasaules salīdzinājumā.

Tiesībsarga prioritātes, sevišķi sociālie jautājumi, nabadzība, sociālā atstumtība, pēc Levita vērtējuma ir ļoti svarīgi jautājumi Latvijai un tās esot arī viņa prioritātes, tāpēc sadarbība ar tiesībsargu, kad viņš stāsies amatā, būšot laba.

“Man pirms gadiem desmit bija priekšlikums tiesībsarga institūciju ietvert Satversmē, patlaban tā balstās uz likumu. Es domāju, ka tiesībsarga institūcija, arī jaunā valsts padome, par ko arī vajag diskutēt, tad, kad es stāšos amatā, ir tādas institūcijas, kas papildinās Latvijas Satversmē noteikto institucionālo sistēmu un to nostabilizēs,” norādīja Egils Levits.

Pievienot komentāru